27 januari 2012

Nu kanske vi inte dör i onödan...

En av nackdelarna med att bo strax bakom längst bort i världen (trots att man bor i en stad med 18.000 invånare), är att man t.ex. kan hamna i läget att man blir rätt sjuk utanför kontorstid, sådär så att man riskerar att dö, men man har inget sätt att ta sig till ett sjukhus som kan operera eftersom ambulanshelikoptern inte kan landa eller lyfta p.g.a vädret, och ambulansflyget inte heller kan göra det eftersom flygplatsen är stängd nattetid.
Men varför opererar man inte på det lokala sjukhuset då? Nä, för akutkirurgin är ju bortplockad som en del i nedrustningen av vår sjukvård. Trots att vi har en sådär halvstor industriarbetsplats på orten. Ni vet, järnmalmsgruva med inte vet jag, ett par tusen anställda, där det rasar lite ibland och det händer att folk trillar ner i hål eller voltar med fordon och sånt. Förutom all annan industri och verksamhet i staden/kommunen.

Då kan man i alla fall vara lite glad åt att landstinget (ni vet, de som tycker att vi inte behöver mer än ungefär en vårdcentral här, och kanske en extra rulle plåster) nu går in och betalar för att flygplatsen ska kunna ha beredskapsöppet på nätterna. Så nu behöver vi inte planera in hjärtinfarkter och gruvolyckor till kontorstid längre. Alltid nåt!

Läs mer om detta:
"En livsfarlig situation"
Flygledarchefen kritisk till polisingripandet
Störd nattsömn hot mot flygsäkerheten
Landstinget betalar


dag 19 - #blogg100

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar