20 januari 2012

Määän schluuuta då!

Jobb jag aldrig skulle vilja ha: telefonförsäljare! Det måste vara skitjobbigt att vara så hatad och oefterlängtad. Eller... det finns säkert en del ensamma människor som tycker telefonförsäljare är bra sällskap, jag är i alla fall INTE en av dem.
Och så tänkte jag för flera år sedan att det där med NIX, det är ju fiffigt. Att kunna spärra sitt telefonnummer för direktreklam. Och det är det.

Men då kommer de jävlarna på att de ska terrorisera min mobiltelefon istället, och den går inte att nixa, så telemarketingföretagen fnissar ihjäl sig (jag ser framför mig hur cheferna, med horn och eldgaffel naturligtvis, sitter och skrattar ondskefullt för att de har slagit systemet) medan de ringer mig. FLERA GÅNGER OM DAGEN.
Numer lägger jag in telefonförsäljarnummer i min telefonlista, så jag i alla fall kan välja att inte svara när de ringer om och om igen. Men jag undrar hur envisa de tänker vara?

Och nej, jag tänker inte svara och helt enkelt bara säga att jag inte är intresserad. För nån vecka senare ringer det ändå från samma nummer, fast med uppdrag från något annat företag och med nya idiotiska frågor. Jag tänker helt enkelt fortsätta irritera mig på dem, tills jag har kommit på ett sätt att slå tillbaka ;-)

Fast jag erkänner, ibland är det lite kul med telefonförsäljare... på den tiden man hade linjeväljare inkopplad till telefonen för att ringa så billigt som möjligt, ringde en kille på uppdrag av Optimal Telecom (jag har säkert berättat detta förut... så tröttsamt). Han drog hela sitt föredrag om att ringa billigare och att det kan skilja så mycket mellan olika operatörer men med DERAS tjänst skulle man alltid vara garanterad lägsta pris yada yada och så vidare i all oändlighet.

Han pratade och pratade och pratade och så kom till slut kroken, den som slutligen skulle få mig på fall. Med sin allra käckaste, ärtigaste och mest leende röst sa han: "Så nu är frågan, vill du ringa billigare?"
Som alla förstår fanns bara ett svar. I hela världen. Nånsin.
"Nej"
Han blev helt tyst en stund. Jag sa inte heller något. Sedan avslutade han samtalet genom att säga "Öööh....okej....öööh, tack och hej då"

När jag är säker på att kunna göra på samma vis med alla försäljare som ringer, då kan jag överväga att börja svara på deras samtal igen. Till dess tänker jag ignorera. Bara för att jag KAN.


dag 12 - #blogg100

2 kommentarer:

 1. Jag blev jagad av samma nummer i flera veckor en gång, fattar inte varför det inte ska gå att ha NIX på mobilen.

  OK, om de bara kan ta ett nej istället för att prata i en kvart och sedan komma fram till vad de vill. Så länge de tar mitt nej direkt brukar jag vara artig och trevlig, men ändå rätt bestämt be dem stryka mig från sin lista.

  Ger de sig inte leker jag lite med dem, säger knäppa saker tills de ger sig... :-)

  SvaraRadera
 2. Jag har börjat låta min fyraåriga dotter svara i min mobil när det är nummer jag inte känner igen som ringer. Det har visat sig framgångsrikt! Fast dottern såg inte helt nöjd ut sist när jag faktiskt tror att säljaren slängde på luren i örat på henne, å jag är inte beredd att låta hennes oförstörda människosyn få sig en törn pga att jag själv inte orkar argumentera med telefonförsäljare... så... jag får nog byta taktik.

  En bekant till mig försöker alltid sälja saker tillbaka till de som ringer till honom. Det funkar inte så bra.

  SvaraRadera