24 september 2013

Saker de inte berättade på föräldrakursen...

Förutom allt det där grundläggande som hur man EGENTLIGEN mår när man är gravid och att man ibland vill kasta ut ungarna genom ett stängt fönster eller tejpa fast dem i väggen med silvertejp medan man lastar alla deras leksaker i svarta sopsäckar och åker till soptippen, så glömmer de oftast bort att berätta om hur barn blir när de blir övertrötta och morrar fram saker som "Har vi ingen gravad lax?!?!?" när det är dags för kvällsmat (och man har haft gravad lax hemma totalt cirka två gånger under hela barnets liv).

När man tänker efter var egentligen den där föräldrakursen rätt så värdelös. De sa typ: "Fluff gulligull, det kan göra lite ont att amma i början men det går över, pluttenuttmyspys, man kan vara lite trött i början, gullegullegull".
Egentligen menade de "Vi skulle vilja berätta om svarta påsar under ögonen, foglossning, mjölkstockning och trotsålder (0-18 år btw), men det står i manualen att vi inte får, så vi fyller ut med rosa fluff och ler jättestort".

Och själv fattade man inte ett skvatt. Man ba liksom: guvamyyyyysigt det ska bli och köpte allt de sa. När man är så korkad borde man inte få skaffa barn. Å andra sidan behöver man skaffa barn för att lära sig bli lite smartare. Moment 22 alltså. Tur att man blir klokare med åren...

1 kommentar:

  1. Haha! På vår föräldrakurs var det minsann inget gulligull och rosa fluff! Där berättades den ärliga sanningen direkt - vår barnmorska berättade gärna om egna erfarenheter hemifrån, särskilt skojigt var det att höra om den nyförlösta svärdotterns graviditet :) men alla har ju inte sån tur som oss har jag förstått. Å så finns ju ingen anledning att berätta om det allra värsta heller.. hur rolig kurs hade det varit om det bara varit kolik, hemorrojder (stavas det så?) och sömnbrist? ;p

    SvaraRadera