6 september 2013

Mom-shaming

En av mina absoluta hatgrejer är att gå till tandhygienist/tandläkare med barnen.
Det måste göras och man gör det, men fy faaan vad det är hemskt när man råkar ut för nån sån där fascisttyp som tittar på en med "hur sämst ÄR du egentligen???"-blick och drar igång hela predikan om hur barn bara ska dricka vatten och hur tandtråd ska vara lika självklart som att andas och hur man egentligen bara borde ge grönsaker till dem och möjligen (men bara möjligen) en liten polkagris på julafton MEN ALDRIG ALDRIG ANNARS och hur man verkligen måste tejpa fast ungarna och borsta deras tänder fram till de är typ 11 år (eller kanske 21).
Säger man då nåt i stil med "välja sina strider" så får man lätt den där blicken igen... den där som gör att man tänker att det kommer ligga ett brev från soc i brevlådan vilken dag som helst.

Det har hänt ett par gånger att jag råkat ut för såna och mått som skit efteråt, idag var det tack och lov inte så. Däremot blev det tvärnit för en av de små damerna. Hon gick inte med på att putsa tänderna, så det fick bli en snabbtitt och fluortablett. Och det verkade se rätt okej ut, så man kanske får behålla barnen den här gången också ;-)

Det är egentligen konstigt att man är så känslig för vissa såna saker, särskilt när man egentligen VET att man är en helt okej förälder och att ens barn inte far illa på något vis.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar