3 september 2013

Men det växer i alla fall!

Utomhus är det höst och allt vissnar. Men inne i vardagsrummet växer det hur bra som helst :-)

Vi gick jättelänge och stirrade på de knallgröna frukterna och undrade om de nånsin kommer byta färg eller om det kanske råkar vara en knallgrön sort av habanero som vi har planterat.

Men så plötsligt en morgon var en av frukterna halvt orange, och några timmar senare fanns inget grönt kvar. Någon dag senare var den lysande röd och ytterligare några dagar senare börjar den vara djupt mörkröd. Snart dags för skörd alltså :-)

Jag känner mig som ett dagisbarn, helt fascinerad över att man sätter ett frö, ETT frö, och det blir en stor planta med många frukter. Det är ju faktiskt hur häftigt som helst. Och inte så lite läskigt att det känns superexotiskt att saker VÄXER, och inte i en plastpåse på Ica utan på en riktig grön planta. Man borde odla mer för att inte glömma bort såna basic-saker.

2 kommentarer:

  1. Är det ett köpt frö du har satt eller har du tagit det från en habanero? Jag måste komma igång och plantera fröer med barnen. Det är ju hur roligt som helst när det blir något av det. Vi försökte sätta en äppelkärna i somras men den ville inte gro :-(

    SvaraRadera
  2. Det är ett köpt frö.
    En av döttrarna har satt en äppelkärna, vi väntar på att se om det kommer upp något :-) Habaneron tog över en månad på sig att gro, så det kan vara värt att vänta.

    SvaraRadera