15 november 2013

Och så den där förbannade strippklubben

Man måste väl säga nåt om den antar jag. Strippklubben som har öppnat i Kiruna, McDragan har svept in i stan och delat den i två läger. Öhm, eller inte.
Tidningarna tävlar i alla fall om vem som hittar på de bästa rubrikerna. Eller vad tycks t.ex. om "Synden har återvänt till gruvstaden"?

Folk är helt skogstokiga. Det startas en Facebookgrupp som protest mot strippklubben (bra!) och vips så har neandertalarna som tycker strippklubben är "det finaste som hänt Kiruna" halkat ner i "alla feminister är rödhåriga flator som hatar män"-träsket.
Suuuuck så tröttsamt det är.

Grundaren av Facebookgruppen har fått hatbrev där folk önskar att hon ska skära upp handlederna istället för att hålla på och tjata om nåt som ju faktiskt är lagligt.
Det är obegripligt att folk inte förstår att åsikter inte är ett angrepp på demokratin. Åsikter ÄR demokrati, på gott och ont. Även om man tycker att folk har fel åsikter.

I en annan del av Facebookvärlden förfasar sig folk över att kommunen inte tycker att en strippklubb är så himla hejsansvejsan i kommunägda lokaler, och så hamnar diskussionen på nivån "kommunen borde faktiskt inte bry sig och förresten så finns det MYCKET viktigare frågor att bry sig om".
Ni vet det där hjärndöda stadiet som en del hamnar i där det är omöjligt att förstå att de flesta normalbegåvade människor faktiskt kan tänka på och bry sig om flera saker samtidigt. Men nä, kommunalrådet har uttalat sig i typ en artikel, alltså måste det vara så att hon lägger ALL kraft på att försöka bli av med strippklubben. Joråsåatt...


1 kommentar:

  1. Gillar "det finns aaannat att sätta energi på som är mycket viktigare". Jag håller med! För vad är en stripklubb mot hemlösa i sverige eller lite vardagsrasism? Eller vem bryr sig om det ffs? Jag menar, det springer omkring folk och spränger andra människor i luften. Nu känner jag mig duktig, det ska jag satsa på och bry mig om! Uhmm...kriget i syrien är ju fan värre. NEJ det KAN jag inte bry mig om för vi har en massiv hungersnöd som pockar på min uppmärksamhet. Höll på att trilla dit och vara lite mesig i min påhittade "bryddhet". Men...FAN en till sak hoff...universum går mot att bli kallare och vi alla kommer att dö. Tror jag nådde min sista anhalt. Så egentligen spelar inget roll annat än universums död och allt annat prat är meningslös, inklusive stripklubb OCH sjukvård!
    (ju större saker, desto längre bort - desto svårare att påverka. Nu kan man påverka detta "lilla", väldigt nära - och all hell breaks loose)

    SvaraRadera