30 augusti 2014

Pinglorna på AW

Joråsåatt jag och kollegan gick på after work igår. Som sig bör när man är i vår ålder så var vi på puben strax innan 16.00, för man vet ju att kvällen kommer fortare än man tror och stödstrumporna orkar bara hålla ihop benen ett visst antal timmar osv osv...

Det var en intressant upplevelse i omvärldsanalys. Vid bordet bredvid oss satt två män, 50+. Den ena (skäggmuppen) tittade ut genom fönstret, såg en mörkhyad kille prata i telefon på andra sidan gatan och drog igång en rant om hur telefonen säkert är stulen, för det fattar man ju och vad har han nånsin gjort för samhället i Sverige? Varifrån får han sina pengar? Han jobbar inte, DET VET MAN JU I ALLA FALL!!

Den andra (nyansmannen) försökte nyansera diskussionen lite: "Men det vet ju inte du. Han kan ju vara läkare eller vad som helst. Och varför skulle telefonen vara stulen?"

"Jomen det vet man ju hur det är, och titta bara! Man ser ju! Och skulle HAN vara läkare och jag behöver vård, då skulle jag gå därifrån!".


Nyansmannen konstaterade efter en stund: "Du är ju värre än en rasist", varpå skäggmuppen svarade: "Jag ÄR rasist, låt mig få vara det ifred!".

Diskussionen fortsatte och gled in på sjuk- och äldrevård. Jag vet inte om ni också har missat det, men tydligen så är det bara "blattar" som tar hand om våra äldre nuförtiden. Enligt skäggmuppen i alla fall.
Nyansmannen höll inte med, han förklarade att det faktiskt är mest asiater i vården, och att de gör ett jättebra jobb.

Under tiden dunkade pinglorna huvudet i bordet, köpte en till öl och diskuterade andra saker istället. Som vem som är tillsammans med vem och hur och varför. Ni vet, viktiga saker.

Vid det laget började skäggmuppen bli lite irriterad och deklarerade högt och ljudligt att om HANS mamma skulle få besök av "nån sån" från hemtjänsten, så skulle han minsann kasta ut den personen. "Och jag tror alla i Kiruna tycker som jag!" (sådeså).

Nyansmannen (som minsann hade noterat att pinglorna vid bordet bredvid följde diskussionen på avstånd) försökte släta över och dämpa stämningen lite. Det gick sådäär. Jag tror han anade att raggningsläget var rätt låst för deras del ;-)

Några timmar in i diskussionen hade skäggmuppen ändrat sig, då var han tydligen inte rasist längre, men...

Istället gick han och köpte dryck till sig och nyansmannen. Nyansmannen ville ha White Russian. Ni har kanske missat det också, men White Russian är "fjolldricka" eftersom den dricks med sugrör. Riktiga män dricker inte med sugrör, riktiga män dricker ööööl (med fyra ö, en rap och en fjärt).

När så småningom folk i ett annat bord i närheten började hälla i sig irländska bilbomber samtidigt som ett gäng finländare stod och pärklade och en av dem viftade med en pizzakartong (?!), då kände pinglorna att det var dags att tänka på refrängen. Det finns ju trots allt en morgondag och skönhetssömn är skönhetssömn.

Och så är det ju aldrig fel att hinna hem från krogen innan Ica stänger, ifall man skulle komma på att man behöver köpa något, som t.ex. läggningsvätska och papiljotter...

Men men, pinglorna laddar om för personalfesten i oktober istället. Börjar man ta powernaps redan nu så orkar man säkert vara vaken ända till midnatt då! :-P

5 kommentarer:

 1. Ha ha ha!! Visst blir man förvånad när man känner att det är dags att dra sig hemåt och man ser att klockan är ca 22. 22?? Jag som alltid bruka(de) vara den som var kvar sist. För så där en 20-30 år sedan....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen eller hur?? Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta åt eländet. Eller bara acceptera att jag inte är 20 längre :-P

   Radera
 2. haha, know the feeling! Sängen hägrar mer än allt annat. Och folk, ja vad ska vi säga om folk. En del är bara dumma i huvudet.

  SvaraRadera