8 augusti 2014

Fem bilder säger mer än... fem ord?

Idag skrek kroppen "Köööött!!!" så jag gjorde en lunchshopping på Ica. De hade haft kylskåpshaveri efter åskan igår så de flesta av kylarna var helt tomma, de hade fått slänga bort allt. Fatta vilka mängder mat (och pengar) som hamnade i soptunnorna...
I alla fall så stekte jag entrecote, sparris och champinjoner och så hade jag sugar snaps och bearnaise till det. Det blev till och med en nästan aptitlig bild, det är ju en utmaning att fota mat så att den inte ser ut som en spya.På eftermiddagen var jag supervuxen och röjde i källaren. Ett par timmar senare hade jag kört iväg 7 (!) sopsäckar, en gammal sängstomme och en massa gamla fönsterbänkar till tippen (i avdelningen "helt ointressanta bilder").


Man kan ju ifrågasätta förnuftet hos en människa som är helt själv och kan göra vad hon vill eftersom familjen är på semester, och så väljer hon att köra skräp till tippen... men det finns ju plus och minus med allt, och plusset i det här fallet var guldkornen som hittades i en kartong i förrådet.


Saxons veckotidning, hur många minns den? Jag var i alla fall med där minst två gånger. En gång med teckningen här ovanför, när jag var 6 år, och en gång när tidningen gjorde ett reportage om min mormor och hela grejen med att hon hade fött 20 barn. Mhmm. 20. Det urklippet har jag inte, men jag minns hur vi (några av hennes barn och barnbarn) fick promenera nedför en backe medan vi blev fotograferade.

Och så hittade jag dessa...


1980 och 1985. Jag var alltså 6 år och 11 år, söt som en sockerbit :-)

Så småningom var det ju dags för middag. Jag valde gourmetalternativet Findus ostschnitzel med potatis och broccoli. Bara för att jag kan. Och för att jag slipper laga mat då, vilket är ungefär lika skönt som jag kan tänka mig att det är att vinna en miljon kronor.

Och nu... rosé! Och TV. Vardagsrummet alldeles för mig själv. Jag kan titta på dåliga filmer hela kvällen! Igår såg jag t.ex. Den oändliga historien och Die Hard 2, och idag är det säkert nån gammal Bondfilm på nån kanal :-)


Skål!


1 kommentar:

  1. Så grymt rejäääält att göra ett röj och åka till tippen, helt klart ett bra val för att få känna sig nöjd och njuta välförtjänt soffläge sen, jag är likadan!

    SvaraRadera