23 augusti 2014

Keep on walking

För några veckor sedan satte jag upp ett mål i RunKeeper, att gå 20 km innan 31 augusti. Eftersom jag är världens bästa påbörjare men inte lika bra på att slutföra, så promenerade jag 11 km den första veckan, sedan ingenting på två veckor. För sån är jag.


I alla fall, idag har det varit helt ljuvligt höstväder så det var bara att snöra på sig skorna och ta med hunden ut. Det blev 5 km och nu är det bara 4 kvar för att nå målet.
En kvalificerad gissning är att de 4 i bästa fall avverkas på kvällen den 31 augusti. Men 79% är ju i alla fall bättre än 0% tänker jag...


Väl hemma igen väntade sanering av "men nej mamma, inte nu, vi duschar seeeeeen"-människorna. Det kommer liksom en gräns... och när jag ändå var igång så passade jag på att färga håret.

Jag har alltid levt i tron att jag har brunt hår. Brunt, inga konstigheter. Möjligen mellanbrunt om man ska vara petig. Därför blir jag alltid lika förvånad när jag vill fräscha upp hårfärgen lite och väljer en brun färg, för det blir jättemörkt. Fint, men mörkt.

Först använde jag brun, det blev mörkt.
Nästa gång brun blandat med guldbrun (något ljusare), det blev nästan exakt lika mörkt.
Efter det bara guldbrun (pyttelite ljusare men fortfarande mörkt) och nu idag testade jag guldbrun blandat med ljus guldbrun. Och det blir FORTFARANDE mörkare än jag tror att det ska bli.
(och så var det ju det där med definitionen av galenskap... jag vet, men jag blir verkligen förvånad varje gång).

Guldbrun/ljus guldbrun
Hur som helst, plötsligt satt jag vid datorn och googlade "vad har jag för hårfärg?" vilket inte kändes så lite fånigt, men Google brukar ju kunna hjälpa till med det mesta.
Jag sa ju tidigare att jag alltid trott att jag har brunt hår. Det visar sig att jag har haft helt fel. Jag är tydligen mörkblond. Öhm...

Mörkblond??
Inga likheter i övrigt, men min naturliga hårfärg är ungefär som hennes. Jag vill lägga in en protest, eller som Schmanso sa: "Mörkblond var INTE Anistonfärg förr i tiden!"

Och nu tänker jag att nästa gång kan jag testa en ännu ljusare färg för att se hur det blir, men mest troligt kommer jag väl hem med "brun" igen, och blir förvånad igen. Tur att det blir snyggt i alla fall :-)


6 kommentarer:

 1. Vilken härlig grusväg! Klart du får till de sista 4 som saknas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för pepp! Visst ser den härlig ut, den där vägen? Och solen skiner från klarblå himmel idag... det börjar kännas svårt att hitta på ursäkter nu. :-P

   Radera
 2. Men jag veeeet! Jag är också brunhårig, tror jag. Men tydligen är jag ljusbrun eller möjligtvis mellanbrun. Blir ju som svart annars. De har märkliga definitioner, helt klart.

  SvaraRadera
 3. Och jag som går ca 5km varje dag :) Jag ska nog också sätta upp ett mål!
  Var är det du har gått? Ser inte ut som elljusspåret?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men så är du ju också en ung och yster flicksnärta med pigga ben... :-P
   Det är elljusspåret nedanför Glaciären. Hundra år sedan jag har gått där.

   Radera