6 mars 2012

Lukt och ljud och känslor

Det låter som vår och luktar som vår, och när den känslan kommer får jag alltid flashbacks till våren 1999, då jag gjorde exjobb tillsammans med Nina och Natalia på JBF, Jukkasjärvi sockens belysningsförening.

Jag förflyttas mentalt till vägen jag promenerade varje dag, till köket där vi drack Himlagott och till kontoret där vi satt och byggde vår databas och GIS-applikation. Det finns ingen annan period eller situation som jag hamnar i så tydligt som den, och det händer varje vår. Jag undrar vad det beror på...
Eller jo, vissa typer av höstväder kan få mig att hamna utanför Sofiakyrkan i Jönköping, men det är inte alls lika tydligt som vårgrejen.

Musik kan också förflytta mig. "Calleth you, cometh I" tar mig till en kurva i E10:an nära Puoltikasvaara och "Hon är så söt när hon sover" flyttar mig till mitt kontor på Softcenter när jag sommarjobbade där 1998. 

Var hamnar du? Vad förflyttar dig?


dag 58 - #blogg100

1 kommentar:

  1. När jag dammsuger under sängen tänker jag alltid på ett gammalt ex. Oklart varför, han har aldrig legat varken i eller under sängen i fråga.

    SvaraRadera