8 mars 2012

Jahaja...

Utifrån dagens flöde och diskussioner på Facebook konstaterar jag att internationella kvinnodagen helt klart har gått från att ha en politisk innebörd till att vara eller åtminstone förväntas vara "Alla hjärtans dag 2" då alla män bör uppvakta sina kvinnor med blommor eller liknande för att visa sin kärlek.
Och så tänker jag att herregud... har vi inte tillräckligt många konstruerade firardagar som egentligen bara är kommersiella?

Eller är det helt enkelt så att vi inte orkar med saker som har någon politisk innebörd? För hur firar man sånt? Hur uppmärksammar man kvinnors situation i världen? Jättekrångligt ju!! Det är mycket enklare att klämkäckt säga grattis till varandra för att vi har fötts med snippa, och hoppas att våra män köper en blomsterkvast på väg hem från jobbet. Eller?

Europaparlamentet uppmärksammar i alla fall internationella kvinnodagen med fokus på "Lika lön för likvärdigt arbete" eftersom löneskillnaderna mellan män och kvinnor i EU består. Och här i Sverige har 15.51-rörelsen hållt seminarium på samma ämne.
Jag hade ingen aning om att det ens fanns en sån rörelse, man lär sig något nytt varje dag.

Personligen har jag inte uppmärksammat kvinnodagen på något särskilt sätt alls.
Däremot har jag ätit sjukt god glass, med smulad Ballerina-cookie på.
Because I'm worth it! (eller för att det är den tiden i månaden, who cares) ;-)


dag 59 - #blogg100

1 kommentar:

  1. På energiseminariet jag var på idag så tog en av föreläsarna upp skillnader mellan kvinnor och män när det gäller transporter - bilkörande kontra kollektivtrafik och sånt. Det vill säga hon gav ett dagsrelaterat perspektiv på det hon ändå skulle prata om.

    SvaraRadera