13 december 2011

Man ska akta sig för polska bönder


Hej Katrin Zytomierska!
Jag ser att du tycker det är jobbigt att du inte får "vara dig själv fullt ut" och uttrycka dina känslor när det gäller den där polska barnflickan/bondjäntan, du vet... hon som du köpte chips och godis och allt möjligt till men som ändå inte ville jobba hos dig mer. Hon som du önskar allt ont och aldrig kommer tillåta ett liv i Sverige.

Jag fattar att det är chiiitjåbbit att du inte känner att du får uttrycka dina känslor. För vi bor ju faktiskt i Sverige, och här ska man ju få säga vad man tycker även om man har fel eller helt enkelt bara är dum i huvet. Eller hur? Och så får du inte det. Buhu.
Eller vänta... det är ju precis det du får. Det var ju precis det du gjorde, och jag antar att det kändes rätt bra? Du får dessutom göra det via en stor bloggportal, till MASSOR av läsare. Hur många läste det där inlägget?
Det är ju till och med rätt många som tycker att du gjorde helt rätt när du hängde ut din barnflicka och lovade att göra livet surt för henne. Som sagt, i Sverige får man ju tycka vad man vill, även om man har fel. Man får bara inte uttrycka sig precis hur som helst, men det har väl din arbetsgivare redan pratat med dig om, antar jag.

Tips från coachen, Katrin: Om du tänker och känner lite tystare, typ så att ingen annan hör, då får du vara dig själv JÄTTEMYCKET och ingen kommer säga emot dig. Om du däremot skriver eller säger saker i den verkliga världen, då kommer folk att tycka saker. Som till exempel att du ger uttryck för en vidrig människosyn.

Men jag hoppas det känns bättre snart. Tänk på att du ju alltid har de "jävla nötterna" som läser din blogg och därmed ser till att du har pengar till att betala hyra och mat. Och nästa gång du har lite otur när du tänker så kommer det ju ännu fler läsare, och ännu mer pengar. Livet är jobbigt som fan, men du kommer nog klara det. Styjkekjam! 

Lisa Magnusson tyckte också en del kloka saker om det hela: Katrin Zytomierska och barnflickan 
Och mer Aftonbladet: Katrin Zytomierska anmäld för dödshot
.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar