20 mars 2015

Nån som är bra på tejp?

Jag utkämpar ett krig mot min fot. Jag lider av mer eller mindre kronisk plantar fasciit (haha, råkade skriva fascist först), en inflammation i främre delen av hälen. Jag håller den i schack med vettiga skor och Voltaren-gel ibland, men nu har skiten blossat upp ordentligt och jag har förklarat krig!

Den här veckan har jag tejpat foten med sporttejp flera gånger, vilket funkar helt okej, men när jag youtubade tejpningstips så snubblade jag över en massa om kinesiologitejp, sån där färgglad som man brukar se kors och tvärs över musklerna på friidrottare på diverse tävlingar som visas på TV. Och det verkar ju vara en fiffig uppfinning, så nu youtubar jag sånt och är sjukt sugen på att testa.Är det nån som har testat? Är det nåt att ha eller mest bara färgglatt?

6 kommentarer:

 1. Jag har problemen emellanåt, men inte just nu. Men när jag flyttade till Shanghai hade jag ont. Provade efter ett halvår en behandling TCM, Traditional Chinese Medicine. Det var allt från att känna på min puls till att fråga om jag åt varm eller kall mat, hur mycket kaffe, värmelampa på magen, akupunktur, och en massa tänjningar av benen (gammal och gammal fotbollsspelare, ovig som fan) och massage av smalbenet. Sen fick jag även ett special-te jag skulle dricka hemma, värmekompresser, men framförallt skulle jag göra att varmt fotbad varje kväll, och massera på smalbenet.
  Helt enormt, dagen efter hela den här entimmes-mastodontbehandlingen kände jag ingenting! Borta! Men sen var jag lat och slarvade och det onda kom tillbaka lite, men försvann av sig självt senare efter nån månad.
  Men det jag tror för min del gjorde skillnad, stretchingen och smalbensmassagen. Har oerhört kort muskulatur och är som sagt ovig som få/fan.
  Här är en icke-kines som tipsar om massage på exakt samma ställe! Kolla och se om detta kan funka för dig?

  http://sock-doc.com/2011/03/205/

  SvaraRadera
 2. Bra tips, det där ska jag definitivt testa. Tack!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur går det med ontet? Förutom ovanstående tips, annat som brukar tipsas om är ju excentriska tåhävningar, och att öva sig att knyckla ihop t ex en handduk med tårna. Googla, och du ska finna!
   Men det tar tid att läka ontet, jag veeeet. Kämpa!

   Radera
  2. Jag har testat massage sporadiskt men inte hittat några triggerpunkter än. Däremot har jag knycklat handduk och gjort en "Short Foot"-övning typ hundra gånger om dagen och det har gjort ENORM skillnad!
   Kinesiotejpningen är jättebekväm, men jag vet inte om den gör varken till eller från.

   Radera
 3. Jag fick sån där blå tejp för min bängfot, av sjukgymnasten. Den skulle sitta på tills den ramlade av, om jag minns rätt. Jag vet inte om den hjälpte, men den gjorde ju inte heller saken värre, så testa du! Jag fick den ju av sjukgymnasten, så då känns det safe.

  Och btw, jäkla fötter att bråka med en!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har beställt tejp nu, det blir intressant att testa. Jävla bängfötter vi har...

   Radera