28 oktober 2011

Ja, jag är petig...

...men Halloween är alltid den 31 oktober. Inte 15 juli, 27 oktober eller 4 november. Precis som julafton, ni vet. Alltid 24 december. Inte någon annan dag.
Ändå kom det igår, 27 oktober, ett gäng utklädda ungar och ville ha godis. "Bus eller godiiiis".
Eftersom jag inte är genuint ond så fick de såklart godis, fast jag i själva verket ville skälla ut dem (faktiskt snarare deras föräldrar) eller åtminstone hålla en lektion i kursen "hur man läser en almanacka".
Det blir så jävla skitnödigt när vi krampaktigt försöker ta till oss och införa andra länders traditioner, utan att hålla koll på när, vad eller varför.

Typ "Wihoo, Halloween ser kul ut, ungarna får ju klä ut sig och tigga godis. Gilla!!! Men när är det då? Äh, inte vet jag, nångång i typ oktober? Eller november? Jahaaa, men då är det ju det där allhelgonagrejset också. Det är ju också nåt med typ döda, eller spöken, gravar eller hur det nu var? Är det samma sak kanske? Hmm, eller inte. Äsch, för säkerhets skull är det nog bäst om vi firar halloween typ från slutet av oktober, kanske den 27:e, och så genom hela allhelgonahelgen. För tänk om vi gör feeeel annars? Då blir det ju dålig stämning. Aj aj. Okej, fram med maskeradkläderna och ut med ungarna! Nu!"


I avdelningen "skitsaker man inte borde bry sig om men man ändå irriterar sig som fan på" ligger Halloween rätt högt rankat för min del.
Jag kan fatta om det råder förvirring kring när Alla Helgons dag är, eftersom det är en flyttbar helgdag, men Halloween infaller alltid på samma datum, precis som julafton. Och ingen jävel missar julafton eller firar det en vecka i förväg eller en vecka efteråt, så varför är det så svårt att lära sig 31 oktober?

Gaaaah!


3 kommentarer:

  1. Det är ett nöje att läsa dina blogginlägg.

    SvaraRadera
  2. Dom var till oss också, jag bara skrattade och sa att det faktiskt inte är lördag och att man bara får godis på lördagar, sen stängde jag dörren :-)

    SvaraRadera