25 december 2010

Att skriva eller inte skriva.... det är frågan

Det känns skönt att vara med blogg igen. Inte för att jag egentligen har saknat att blogga, inte medvetet i alla fall, men för att det ändå på något vis känns som att öppna en dammlucka och kunna släppa ut inlägg istället för att bara ha dem i huvudet.

Men så kommer då funderingarna på VAD jag ska släppa ut? Facebook-statusar, typ "idag blev det köttfärssås och spaghetti till middag. Igen", eller analyser av/funderingar kring aktuella nyheter? Kanske "dagens outfit"-bilder (nätet behöver ju mer humor, eller hur?). Eller en blandning?
Självklart en blandning, det är egentligen inte där funderingarna ligger. Det som gnager lite är tanken på om jag ska våga släppa lite på andra texter jag skrivit/kommer att skriva. Sånt som inte handlar om mig eller vad jag gör om dagarna, utan sånt som kommer ur min skrivarfantasi.


Jag vill skriva, måste skriva. Men det är fortfarande läskigt att låta andra läsa. Samtidigt inser jag att det är precis därför jag måste tvinga mig till att låta andra läsa, medan jag kryper bakom skämskudden och låtsas vara någon annan. Jag kom över EN sån tröskel när jag började skriva krönikor, men det finns tydligen fler trösklar eftersom jag inte riktigt kan bestämma mig.

Eller vafan... vadå kan inte bestämma mig? Jag HAR redan bestämt mig. Jag kommer lägga in även skämskudde-texter, för jag vet att jag måste. Beslutet är redan fattat någonstans i mig, men jag måste älta mig runt det några varv till. För så funkar jag.
Och tills jag har landat i tanken, kommer jag intala mig själv att jag funderar på saken, att jag inte har bestämt mig, att jag nog ska hålla mig till vardagsinlägg om väder och vind, så känns det lite enklare.

Jag vet inte vad som är galnast... att vara knasig eller att förstå att man är knasig och känna att det är rätt okej? :-D


2 kommentarer:

  1. Galen?!?! Det är bara att inse att det inte längre är en fas att gå igenom utan snarare ett tillstånd man befinner sig i. Och då finns två val. Kämpa emot (rätt onödigt tycker jag) eller acceptera och göra det bästa av det, vilket är fallet här!
    Kul att du är tillbaka i bloggosfären!

    SvaraRadera
  2. Du har nog helt rätt i din galenskapsanalys ;-)
    Och tack! Det är kul att vara tillbaka :-)

    SvaraRadera