7 augusti 2011

Igår kom hösten


Igår vände det. Plötsligt blev det mörkt och murrigt, luften förändrades, ljuset förändrades. Jag antar att hösten är här.

På ett sätt känns det alltid lite vemodigt att sommaren och värmen är förbi, men hur man än vrider och vänder på det så ÄR jag, och har alltid varit, en höstmänniska. Få saker kan ge mig så mycket energi som en skogspromenad bland gula och röda löv, när hela världen luktar höst och luften är så krispig att den nästan spricker bara man rör sig.
Och ända sedan man var liten och började skolan, har hösten varit en tid för nystart, början på ett nytt år. 1 januari är bara ett datum, det är på hösten som det nya året startar på riktigt.


Tankar och idéer vaknar igen, planer smids och även om det bara är en bråkdel av alla planer och idéer som förverkligas så spelar det ingen roll, för känslan finns där, känslan av att det är höst, att allt börjar på nytt och att ALLT är möjligt.

Men ja, jag vet. Det är lätt att vara höstromantisk när det är två veckor kvar av semestern och "verkligheten" med jobb, skola-och-dagis-cirkus, vardag, rutiner och stress fortfarande är på behörigt avstånd.
Jag kan återkomma med rapport efter första veckan på jobbet, hösten känns gissningsvis inte riktigt lika mysig då.
Men det är ändå min årstid, fylld av värmeljus, varma och mysiga tröjor, regn, te och tankar. Och framför allt så är den myggfri! :-)


P.S. Bilderna är fotade i Kiruna, den övre i september 2005 och den undre i oktober 2004

3 kommentarer:

 1. *pustar ut*
  Nu gjorde du mig lite orolig! Trodde först att bilderna var tagna igår. Inte skrämmas så där!

  SvaraRadera
 2. hehe Lovan =)

  Men jag håller med dig Listo, hösten är underbar, men varje år får jag ångest över att sommaren är så kort och vintern så lååååång...

  SvaraRadera
 3. Hösten är trevlig så länge man slipper frysa häcken av sig på jobbet :-)

  SvaraRadera