7 juli 2011

Idag skulle jag vilja...

...sitta på en uteservering någonstans långt bort, kanske i Italien, dricka ett glas vin och titta på förbipasserande människor.

Jag skulle beundra kvinnan i den långa blommiga klänningen för att hon har så snygga skor, och tänka att hon är för snygg för den korta, skalliga mannen hon går bredvid. Jag skulle, lite i smyg, fotografera de tre äldre damerna som sitter ett par bord bort och har så roligt att jag också längtar efter att bli pensionär. De äter små bakelser och dricker vin och pratar oavbrutet.
Eftersom jag inte är någon höjdare på italienska förstår jag inte vad de säger, men jag föreställer mig att de pratar om en semesterresa de gjort tillsammans, eller kanske en rolig fest de varit på nyligen. För de ser ut som partypinglor trots att de nog närmar sig 70-årsåldern. Fast värdiga partypinglor, inte sådär att de desperat försöker verka som 50...

Jag skulle titta på förbipasserande bilar, lekande barn, lösspringande hundar och duvor. Duvor överallt, varför är det alltid så? Sedan skulle jag beställa in mer vin. Rosé kanske, eller bubbel, och så skulle jag betrakta världen runtom mig en stund till innan det var dags att gå vidare och kanske äta lite lunch eller bara sola lite.

Istället sitter jag på jobbet. Men det känns rätt okej det med...allt är relativt.

1 kommentar:

  1. Snart sitter jag där i Italien.
    Inte för att skryta *host*

    SvaraRadera