14 mars 2011

Vårvärmen kommer...

...sexåringen har blivit sju år, min skidkarriär går väl sådääär, på jobbet är allt som vanligt (mer eller mindre), jag drömmer massor, funderar massor och har vårspring i benen.
Vill göra något nytt, men vet inte riktigt vad. Eller jo, det vet jag ju på sätt och vis, men jag vet inte hur eller när eller OM.
För att använda mig av samma uttryck som min gamla chef Jonny gjorde HÄR, i en tänkvärd krönika, jag har inte levlat upp till nivå fem än. Just precis nu är jag nog faktiskt bara på level två och står helt still trots att jag vet ungefär vad som krävs av mig.

Osäkerheten gnager.

Hur vågar man kasta sig ut över kanten när det inte ser ut att finnas något där förutom avgrund? Jag måste nog byta glasögon, bildligt talat i alla fall.
Måste hitta brillorna som gör att jag ser bortom kanten, så att jag kanske vågar gå lite närmare den utan att tro att jag ska trilla ner i total katastrof. Just nu låser det sig bara, det blir skrivkramp och skidkramp och all kramp man kan tänka sig.

Hur hittar man rätt livsbrillor?


3 kommentarer:

 1. jag får väl komma med ett gammalt hederligt citat om att du faktiskt inte kan veta om du kan flyga eller inte om du inte kastar dig rakt ut.
  Vad är det BÄSTA som skulle kunna hända?
  Tänk på det.

  SvaraRadera
 2. Så här gör man:

  Man tänker på hur liten man är i den stora världen. En liten prick av 7 miljarder små prickar, på en liten planet av åtta planeter i ett solsystem av hundra miljarder solsystem i en galax av hundra miljarder galaxer.

  Ganska liten och obetydlig alltså.
  MEN... tänk då på hur fantastiskt det är att du faktiskt finns, att du är en människa med förmågan att tänka och känna.
  Du har bara ett liv, ett kort liv. Det är det enda du får, enda chansen.
  Det vore sådant fruktansvärt slöseri att inte ta vara på den.

  Slösa inte tid och energi på saker som får dig att må annat än bra. Chansa, hoppa över kanten! Rätt vad det är så flyger du fritt.

  (jag är rätt klok va?)

  SvaraRadera
 3. Ni är kloka båda två. Tack :-)

  SvaraRadera