8 december 2012

Lugnet lägger sig...

Livet har varit hektiskt sedan förra inlägget, förra helgen var det julbasar-bakning på lördag och jobb i kommunens infocenter på söndagen. Det var lite segt att ta sig till jobbet på måndag, och sedan följde en helt fullspäckad (men rolig) vecka.
Vi flyttar ju som bekant en stad... typ. Som del i detta har kommunen igång två olika arkitekttävlingar (en för ny stadskärna och en för nytt stadshus) och den här veckan var det anbudsöppning i båda tävlingarna. Anbudsöppningar i sig är inga särskilt upphetsande evenemang, men när man är bland de absolut första som får se förslagen på hur vår "nya" stad kan se ut så känns det faktiskt rätt coolt :-)
Men coolt följs alltid av kaos, så veckan slutade med en hysterisk dag där jag och kollegan nog i det närmaste körde slut på skrivaren/kopiatorn för att lösa de sista-sekunden-uppdrag som vi fick.

Hur som helst, jag mår bättre nu än för en vecka sedan. Det har gått flera dagar helt utan hjärtrusningar, vilket egentligen inte alls är konstigt. Vi har haft klart definierade arbetsuppgifter under veckan, mycket att göra men vi har hela tiden vetat exakt VAD vi ska göra, och då är det bara att mata på och göra det som ska göras.
Det blir allt tydligare att min stress uppstår när jobbet är luddigt och uppdragen ramlar in hur som helst utan ordentlig struktur. Det kräver mycket mer energi att improvisera eller att behöva lägga ner tid på att försöka få reda på vad en beställare egentligen vill ha, än om man får ett tydligt uppdrag med en tydlig tidsram.

Och idag ska julgranen tas fram och pyntas :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar