7 april 2011

Skulle du?

En vän ställde en intressant jobbfråga på Facebook:
Om du fick den lön du har idag oavsett om du fortsatte jobba (det jobb du har idag) eller inte, hur skulle du göra då?


För min del krävdes det inte många sekunders funderande innan slutsatsen var klar: Jag skulle inte fortsätta på det jobb jag har idag. Huvudet översvämmades av bilder och tankar på allt roligt, kreativt, avslappnat och avslappnande jag hade kunnat göra om jag hade den friheten. Sånt som jag inte hinner, orkar eller känner att jag klarar av att göra nu för att jobbet tar så mycket av min tid.

Jag skulle starta eget företag och rikta in mig på någon form av skrivande, utan att behöva känna stressen över att jobba dygnet runt för att få företaget att gå runt på en gång. Kanske journalistiskt skrivande, kanske översättningar eller kanske något annat. Kanske skulle det funka, kanske inte, men jag skulle i alla fall ha utrymmet att testa.
Jag skulle göra en plan för renoveringar och inredning i vårt hus och till och med ha mer tid att förverkliga den. Jag skulle chansa mer, testa mer och förhoppningsvis leva väldigt lyckligt.

Inte för att jag inte lever lyckligt nu, och inte för att jag inte gillar mitt jobb, men det känns ändå som att det skulle vara en viss skillnad att slippa känna att man måste jobba för att man är ekonomiskt bunden till så himla mycket prylar (hus, bil o.s.v), och istället få full frihet att ägna sig helhjärtat åt det man verkligen vill göra när pengar inte är i vägen.

Frågan väckte många tankar och funderingar...
Hur tänker du? Hur skulle du göra?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar